İmplant Hakkında Sık Sorulan Sorular

İmplant tedavisi uzmanlık olmadan da yapılabilecek bir uygulama olmasına rağmen, bir cerrah ve bir protez uzmanı tarafından uygulanması idealdir. Eğer uygulama uzmanlığı olmayan bir diş hekimi tarafından yapılıyorsa, diş hekiminin kendisini bu konuda yetiştirmiş, eğitim programlarını takip etmiş olması gerekmektedir.

İmplant Her Zaman Başarılı Mıdır?

İlk implant tedavisi 1950 yılında yapılmıştır. İlk implantın uygulandığı hasta, halen implantlarıyla sorunsuz bir şekilde yaşamaktadır. Diş hekimliğindeki hızlı gelişmeler sayesinde, günümüzde yapılan implantlara % 95 oranında 10 yıllık garanti verilmektedir.

İmplant Herkese Uygulanabilir mi?

Diş eksikliği bulunan hemen hemen herkes implant tedavisi için adaydır. Ancak kronik rahatsızlıklar, aşırı sigara tüketimi veya ilaç bağımlılığı gibi bazı durumlar, implant tedavisine engel oluşturabilir.

İmplant tedavisine uygun olup olmadığınızın bilgisini, detaylı inceleme sonucu doktorunuz verecektir.

Çevremdekiler İmplant Yaptırdığımı Anlar mı?

İmplant tedavisinin amacı, doğal dişlerinizdeki rahatlığı ve fonksiyonu tekrar kazanmanızdır. Bu nedenle, implant tedavisinin ardından, siz bile implantınızla gerçek dişleriniz arasındaki farkı anlamazsınız.

Tedavi Süresi Ne Kadardır?

Süre, uygulanacak tedaviye göre değişmektedir. Tedavi bazen birkaç haftada son bulurken, bazen altı ay veya daha fazla süreye ihtiyaç duyulabilir. Eğer kemik grefti gerekecekse, bu süre daha da uzayabilir.

Yine de gerekirse sedasyon ile gerginliğiniz azaltılabilir. Daha kompleks durumlarda ise genel anestezi altında da işlem gerçekleştirilebilmektedir.

Dişlerimin Tamamını Kaybetmemiş Olsam da İmplant Yaptırabilir miyim?

Elbette. Implant tedavisi tek bir diş için yapılabileceği gibi, tüm ağza da yapılabilir.

İmplantlar Her Zaman Eksik Dişlerin Yerine Uygulanabilir mi?

İmplantın sizin için uygun olup olmadığı, çene kemiğinizin durumuna bağlıdır. Radyografik tetkik ve muayene sonucunda, diş hekiminiz size kemik seviyenizin yeterli olup olmadığının bilgisini verecektir.

Kaynak:

*Soft Tissue and Esthetic Considerations in Implant Therapy

*Author(s) / Editor(s): Sclar, Anthony G.

Özel İrem Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi


Sık Sorulan Sorular